lauantai 25. lokakuuta 2014

Sauvo 25.10.2014

Sauvo 25.10.2014

Tuomari Pauliina Lampila
Marsuja 16kpl

PPM El Ponzo Villa
PPM2 Malloween

tuomarin suosikki
FI MVA EPET Jaanuskan Mickey

kuma
Underground's Dvalin (lupaava nuori)
Malloween (yleiskunto)
El Ponzo Villa (pikkukohdat)
Kooka-burra (pikkukohdat)
FI MVA EPET Jaanuskan Mickey (päivän parhaat pisteet)
Limetta (pikkukohdat)
EPET Almond's in the Spotlight (pikkukohdat)
Goldhill's Nella (käsiteltävyys)
Trigger (turkki)
Twilight (turkki)

kupa
El Ponzo Villa (upea turkki)
FI MVA EPET Jaanuskan Mickey (yleishyvä)
Limetta (turkin valkoisuus)
EPET Almond's in the Spotlight (tp:t todella pehmeät kokoisekseen)

lahjoituspalkinnot
hurmaava punasilmäinen - Goldhill's Picasso
glittermarsu - Lemmenkipinä
sihteerin suosikki - Flying Wendy
lohdutuspalkinto kiukkupussille - Goldhill's Princilla


Siinä on tulokset heti tuoreeltaan. 

Oli kyllä mukava näyttelypäivä, sai nukkua puoli kahdeksaan ja riitti kun oli paikan päällä klo 9.55, kun arvosteluiden piti alkaa 10.00. Kiva mennä pelkästään tuomaroimaan ilman omia marsuja. 

Täytyy sanoa, että taso oli kova. Paljon hyviä marsuja ja paljon hyviä pisteitä. Jos verrataan, että viimeksi kun tuomaroin heinäkuussa Tortinmäessä, parhailla marsuilla oli pisteitä 95,5 ja tänään parhaat pisteet olivat 98, mikä on kyllä jo ihan huikea pistemäärä minulta. Tämän huikean 98 pisteen marsun lisäksi oli yksi 97,5 pisteen marsu sekä kaksi 97 pisteen marsua. Tämä neljän kärki oli FI MVA EPET Jaanuskan Mickey, El Ponzo Villa, Malloween ja Kooka-burra. 

Vaikka FI MVA EPET Jaanuskan Mickey sai päivän parhaat pisteet (98p.), en kuitenkaan laittanut sitä PPM-sijoille. Miksikö? Koska koin, että skinnynä se oli etulyöntiasemassa mm. turkkipisteiden suhteen. Skinnyillähän arvioidaan turkin sijasta ihoa eikä skinnyllä voi olla esim. karvanlähtöä, mikä on karvallisten marsujen iso ongelma. Ensimmäiseksi sijoittamallani El Ponzo Villalla (97,5p.) oli aivan mieletön turkki, siis kertakaikkiaan aivan mieletön. Puhdas, täysin hilseetön, ei karvanlähtöä ja se palautui hienosti. Tämä ajoi tällä kertaa nakumarsun ohitse, vaikka se puolella pisteellä olikin parempi. Toiseksi sijoitin Malloweenin 97 pisteellä. Tälläkin herralla oli aivan mieletön yleiskunto, marsu oli todella timmi paketti. Tämäkin karvamarsu meni nakumarsun edelle PPM-sijoituksissa, vaikka olikin saanut pisteen verran vähemmän pisteitä. Todennäköisesti myös sijoittaisin esimerkiksi pisteen verran vähemmän saaneen veteraaniuroksen tai muun vanhemman avoimen luokan uroksen sen pisteen verran enemmän saaneen baby naaraan edelle tai pitkäkarvaisen puhtaanvalkoisen marsun sileäkarvaisen tumman marsun edelle vastaavanlaisessa tilanteessa. Kokonaisuus ratkaisee eikä pistemäärä, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vaikea selittää, mutta ehkä joku nappasi pointin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti