lauantai 9. maaliskuuta 2013

Marsukirjallisuutta

Carita laittoi eilen minulle tällaisia kuvia kun oli törmännyt kyseiseen (ilmeisesti?) uutuus-kirjaan jossakin kirjakaupassa. Voi apua vaan taas tätäkin tietoutta, jota marsukansalle jaetaan. Tässä nyt on vain näitä väri- ja rotumäärityksiä (jotka luultavasti aiheuttavat suurta hupia vain vähän kokeneemmalle harrastajalle, ei se ensimmäisen marsunsa hankkija näissä mitään kummaa huomaakaan), sitä en tiedä millaisella tolalla kyseisessä kirjassa oli tuo tärkeämpi tieto eli tieto marsun hoidosta ja ruokinnasta.
En nyt pysty sanomaan tästäkään taas mitään sen enempää. Jokainen lukekoon itse. Käydään keskustelua aiheesta vaikka kommenteissa sitten.

Melkein yhtä asiantunteva oli myös viime vuonna ilmestynyt Perhemedioiden marsukirja, joka Tainalla olikin mukana Turun näyttelyssä 30.9. Sieltäkin löytyi vastaavanlaisia viisauksia, harmi kun niitä ei tullut tallennettua mihinkään. Parasta oli, että lähteissä luki vielä Suomen Marsuyhdistys, mikä oli ehkä törkeyden huippu... Olivat kyllä yhteydessä hallitukseen (jossa itsekin silloin vaikutin), kun olisi pitänyt oikolukea kyseinen kirja parin päivän varoitusajalla ja tehdä korjaukset (ilman korvausta, tietenkin). Kirja oli niin paljon täynnä virheitä (oma suosikkini; "rexiä kutsutaan joskus myös teddyksi" sekä se, että marsuja ei tuoda ulkomailta, KAIKKI Suomessa myytävät marsut ovat myös syntyneet Suomessa...), että siitä ei olisi noin vain selvinnytkään eikä varsinkaan ilman korvausta.

Todella ikävää, että marsukirjallisuus on vielä tänäkin päivänä tällä mallilla. Tässä tapauksessa ehkä kyse on vain siitä, että joku täysin marsu-ummikko on toiminut suomentajana, mutta silti. Apua.


7 kommenttia:

 1. USKOMATONTA.. Toivottavasti kukaan ei tosissaan lue tätä kirjaa vaan etsii tietoa vaikka SMY:n sivuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kirjallisuuteen nojataan hieman liikaa. Ja kun nämä kirjat on usein sitä, että joku tyyppi ettii netistä tietoo ja tekee omat johtopäätöksensä, siis yleensä se tyyppi löytyy näiden kustantamoiden omilta palkkalistoilta. (päästään halvemmalla.)

   Ollaan hamsupuolella koetettu ehdotella kustantamoille, kelpaisko niille kasvattajien yhdessä kokoama kirja, ei kiinnosta. x(

   Poista
 2. Itse en kovinkaan paljoa marsuista tiedä, mutta sen kyllä huomaan että nuissa teksteissä todellakin jotain vikaa!

  VastaaPoista
 3. Muistat sitten, että se on argenté, ei argente.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy varmaan nyt lisäksi tutkia, että onko noissa argentéissa nyt sitten lilaa vai valkoista.

   Poista
 4. Siis ei oo totta :'D Niin täyttä soopaa etten voi olla nauramatta. Bolivialainen... ja muutenkin ihkut käännösnimet (laiha, kilpikonnankuori...). Ja mitä crest tekee karkeakarvaisissa?

  Toivon tosiaan että se hoitopuoli tossa kirjassa on paremmalla tolalla, onhan se marsun kannalta tärkeämpi.

  VastaaPoista
 5. Pitää mennä toiselle reissulle Itiksen Suomalaiseen Kirjakauppaa, jos tosta kirjasta löytyy vielä lisää tälläsiä... :D

  VastaaPoista