sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Marsulan ilmanvaihto

Minullahan on marsulassa ilmanvaihtoa turvaamassa tällainen joku kanavatuuletin tai mikä sen oikea virallinen nimi onkaan. Ilman sitä en pärjäisi millään. Se poistaa kosteutta ja lämpöä ja tietenkin vaihtaa ilmaa marsulassa.

Koin kuitenkin kauhun hetkiä viikko sitten, kun puolen päivän maissa menin ensimmäistä kertaa sinä päivänä marsulaan ja avasin marsulan oven. Heti ovea avatessa päin iski trooppinen ilmasto, kuuma ja kostea. Vähän kuin olisi saunaan mennyt. Tuuletin oli mennyt rikki. Apua. Äkkiä ovet ja ikkunat auki ja lämpö laskikin +25 asteesta +21 asteeseen melko nopeasti. En uskalla edes ajatella mitä olisi käynyt, jos en olisi ollut kotona... Tuuletin oli luultavasti poksahtanut edellisenä iltana viimeisen marsulassa käynnin jälkeen.

Pari päivää mentiin ilman tuuletinta, ikkuna auki yötä päivää ja marsula pysyi näinkin ihmeen viileänä. Yö tietysti auttoi asiaa, mutta päivällä lämpö kuitenkin kohosi jonkin verran väkisinkin. Ainoa ikävä asia oli kärpäset, joita tietenkin ilmaantui avonaisesta ikkunasta. Tähän asti marsula oli säilynyt täysin kärpäsettömänä, uskomatonta, mutta totta.

Tässä vielä kuvat lauenneesta tuulettimesta, joka on asennettu 2011. Hiemanko pölyä? Ei kai.
Tuossahan on normaalisti päällä suojaritilät ym. vimpainet ja koko vehje on ns. seinän sisällä, joten sitä ei juuri putsailla. Vielä kun se käy yötä päivää, nykyinen onkin kytkimen takana, joten sen saa pois päältäkin niin halutessaan. Katsomaan vaihdetaanko tuuletin seuraavan kerran 2015 vai miten käy...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti