keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Heinä

Puhuin heinäpostauksesta jotain jo pari, kolme viikkoa sitten, mutta se sitten jäi. Muistinpahan asian taas kun Aida pari iltaa sitten avautui aiheesta. Mitään vastaavaa sanottavaa minulla ei onneksi ole (helvetin heinänmyyjät, Aidan blogipostaus aiheesta), vaan ihan toisesta näkökulmasta asiaa heinästä...

Siinä kyllä komppailen Aidaa, että heinän hankkiminen on niitä harrastuksen ikävämpiä puolia. Mistä saa hyvää heinää järkevään hintaan ja vielä tarpeeksi. Säilytys on myös oma lukunsa. Ylihintainen silppuheinä (8kg/12,80€ merkkiä mainitsematta) ei ole vaihtoehto, vaikka moni sitä niin kovasti ylistääkin. On kuitenkin hieman eri asia ruokkia 40 kuin neljä marsua.

Moni ei tunnu tosiaan käsittävän millainen määrä heinää tällaiseen eläinmäärään uppoaa. On vähintäänkin huvittaavaa, kun kysytään, että käytänkö Osku-heinää. Joo, kyllä, käyn hakemassa päivittäin Prismasta pakettiautolla ja peräkärryllä niitä 1kg (?) Osku-paketteja. :D Tai sitten en.

Alla olevat kuvat ovat huonoja eikä niistä saa selvää (kiitos Olympus jälleen kerran) ja väritkin ova ihan kummalliset (heinät eivät ole harmaita tai keltaisia), mutta halusin näyttää esimerkin siitä, mikä minulle on pieni paali ja mikä iso. Kuvissa siis päällimmäisenä "normaali" eli suunnilleen 8kg paali. Se on PIENI. Se ei riitä mihinkään. Alla on noin 16kg paali. Se on iso tai oikeastaan sopivan kokoinen. Paalit ovat tosiaan toisesta päästä tasoissa, joten kokoero on melko huikea, tämä näkyy ehkä paremmin alemmassa kuvassa.



Että siitä sitten vaan laskemaan montaako Osku-pakettia tuollainen isompi paali vastaa... :D


2 kommenttia:

  1. Mä hakisin edelleen sieltä sun sukulaisilta Kiikasta jos voisin...

    VastaaPoista
  2. Ihan mukavasti tuo marsulaumasi taitaa heinää kuluttaa.
    Meillä marsuja on kaksi, ja niillekkin saa useamman kerran viikossa hakea navetolta muovipussillisen heinää. :)

    VastaaPoista