tiistai 10. syyskuuta 2013

Nordic Championship Show 2013

Lähdettiin perjantaina 6.9. Jannikan kanssa kohti Bodomjärveä. Matkassa neljä marsua, kaikki omia kasvatteja. Odotukset eivät menestyksen suhteen kovinkaan korkealla... Viisi olin ilmoittanut, mutta Wannabe Siideripissis päätti jäädä kotiin. Tuskin se mitään avoimissa nonselfeissä olisikaan saanut, mutta olisihan siitä ollut kiva saada arvostelu.

Perillä Oittaalla oltiin muistaakseni joskus seitsemän jälkeen illalla. Häkit olivat jo laitettuna, mutta jokusen pöydän mekin mattimyöhäiset pääsimme vielä roudaamaan. Ilta meni mökissä Oittaan leirintäalueella hilpeissä tunnelmissa Krantun trimmausoppitunnin merkeissä. Tosin itse olen saman esitelmän nähnyt ehkä miljoona kertaa, mutta Jannikalle oppitunti teddyn trimmaamisesta taisi olla jotain uutta. Leirintäalueella, ainakaan juuri meidän alueellamme ei juuri muita ollut vielä perjantaina. Seuraavana yönä olikin sitten jo joka mökki täynnä ja ihanat brittituomarit Rex Matthews ja Jayne Davey naapurissamme.

Aamuherätys oli kylmähkö ja sumu oli melkoinen. Oltiin navetalla jo ennen kahdeksaa aamulla.

Ennen aamukahdeksaa Oittaan navetalla.


Näyttelyhäkit

Lauantaina arvosteltiin kaiketi kaikki muut marsut, paitsi pitkäkarvaiset ja koe- ja ei-standardit. Eli myös siis kaikki omat mukana olleet marsuni. Ainoa kotiintuominen oli yksi kuma Wannabe Yolo Swagginsille, mutta sekin oli mielestäni oikein hyvä saavutus, koska junnu-nonselfeissä ei taidettu jakaa sertit kuin ropille ja rop2:lle, eikä niitä kumiakaan paria enempää ollut ja marsuja oli kuitenkin melko monta. Tämäkin selviää sitten, kun saadaan tulokset jonnekin esille. Hyvän arvostelun Yolo sai muutenkin, olen ylpeä kauniista vadelmasilmästäni. <3


Junnu-rexit eivät saaneet kukaan mitään, itselläni oli Wannabe Åptimistinen Årava mukana ja kisaamassa oli jokunen ruotsalainenkin rex. Jayne jätti kuitenkin jopa ropit jakamatta. Avoimissa rexeissä, jotka arvosteli Rex, ei tullut myöskään menestystä. Rexin sihteerinä toimineelta Aidalta tosin kuulin jälkikäteen, että Rex olisi tykännyt enemmän minun rexeistäni (FI MVA Wannabe Anárion ja Wannabe Nothing Else Matters) kuin niistä kahdesta ruotsalaisesta, joille antoi ropit, mutta sijoitti eläimet näin, koska ruotsalaiset olivat paremmassa massassa kuin minun rimpulani. Se oli kyllä ihan tiedossa, Aatu on ja pysyy päärynänmallisena eikä kasvata harteita, ei sitten millään ja Nemmi oli nyt muuten vaan turhan hoikkana. Mutta kiva tietää, että Rex muuten tykkäsi minun rexeistäni. <3

Ärsytti muuten sekin, että näitä ruotsalaisia rexejä oli ilmoitettu Nordiciin tittelillä "S&FI CH" (eli S&FI MVA), vaikka yksikään niistä ei kyllä ollut Suomen valio. Minä, jos kuka sen valion arvojen myöntäjänä tiedän... Mur! Lisäksi ulkomaalaisilla näytteilleasettajilla olisi ollut tässä näyttelyssä mahdollisuus saada rekisteripapereihin se virallinen valioleima sitä yhtä Suomen sertiä vastaan, mutta yksi ainoa ruotsalainen kävi sen hakemassa.

Jayne Davey ja Underground's lunkaryat
Lauantaina arvostelujen päättymisen jälkeen nautittiin pari siideriä mökillä kera Carskan ja Iiran ja suunnattiin illalliselle Oittaan kartanoon. Illallisella oli hauskaa, mutta itse ruokaan olin vähän pettynyt. Olihan se ihan hyvää, mutta mitään wow-elämystä en kokenut, mitä tuollaisella hinnalla kuitenkin vähän odottaisi. Iltaa jatkettiin vielä myöhemmin grillikodassa leirintäalueella.

NordJV-13 Underground's Xabbu***** paketissa

Sunnuntaina jatkettiin arvosteluita pitkiksillä ja koe- ja ei-standardeilla. Aika ei käynyt pitkäksi, vaikka omia marsuja ei ollutkaan esittää, sen verran sai muiden elukoita kuitenkin handlata. Käytiin pyörähtämässä myöskin kasvattajaluokassa Wannabe rexien kanssa. Osallistujia oli 17, joista seitsemän palkittiin. Suomalaisista Almond'sit olivat kuudensia, Underground'sit viidensiä ja aivan upeasti Aniaras amerikancrestit ensimmäisiä!

Meillä oli näyttelyssä selvästi Jannikan kanssa jokin työnjako, Jannika kuvasi lauantaina ja minä sunnuntaina. :D Siitä ei ole kyllä epäilystäkään kumpi on parempi kuvaaja, kun kuvia katsoo. Ja pisteethän siis menevät Jannikalle...

Darrenin texel
Venäläinen texel
Avoimet texelit

Palkinnot olivat upeita, kuten näkyy;


Palkintojenjaossa tuntui, että kaikki palkinnot menivät ruotsalaisille ja varsinkin Darrenille. Sen verran usein Darren kävi pokaaleita pokkaamassa. Jos oikein muistan, niin junnujen osalta Suomen ja Ruotsin ero oli vain 12 pistettä, mutta avoimissa eroa olikin sitten jo ihan reilusti enemmän, kymmeniä pisteitä.

Team Sweden

Yksi uusi marsukin meille saapui Ruotsista, Ixias Peace of Action, cream naaras, joka kantaa lemonia. Ikävä kyllä kotiin palauttuani löysin marsulasta ikävän yllätyksen, Peace of Actionille kaavailemani uros löytyi ikiuneen nukahteena. Nuku hyvin Darra, kaunis pink eyed white Almond's Indian Darjeeling. Toivottavasti Aniaras Jenny ja Arcticas Chablis ehtivät tiinehtyä Darralle. Harmittaa isosti Elisan, Darran kasvattajan puolesta ja myös siksi, että hankin tämän uuden naaraan ihan vain Darraa ajatellen. Ja nyt minulla ei olekaan sille urosta. :/

Oliko tässä tosiaan koko Nordic-viikonloppu? Ehkä jotain jäi kertomatta, tai siis todellakin jäi ja hyvä niin ( :DD ), mutta tarkoitin nyt jotain sellaista, mistä ehkä olisi pitänyt kertoa... No, ainakaan kotimatkasta ei puuttunut jännitystä. Täytyy jatkaa juttua ja lisätä kuvia sitten vielä, jos tulee jotain oleellista Nordic-viikonlopusta mieleen. Muuta kuin, että timantit on ikuisia. ;)

Tanskalainen PPM-voittaja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti