maanantai 15. huhtikuuta 2013

Turhautuminen

Nyt seuraa avautuminen. Hieman nimittäin turhauttaa. Viikko sitten laitoin seuraavan tekstin Marsu Magazinen Facebook-sivulle, marsut.netin foorumille ja levitin sitä muutenkin pitkin Facebookin erilaisia marsuyhteisöjä sekä pistin jopa henkilökohtaisia pyyntöjä joillekin ihmisille.
Kesä tulee taas ja kohta myös marsut pääsevät ulkoilemaan! Olisi kiva saada seuraavaan lehteen (joka on ns. kesänumero) kuvia ja juttuja marsujen ulkohäkeistä, -tarhoista tai -aitauksista, millä nimellä niitä nyt kutsutaankin.
Olisi mukava myös kuulla onko häkki itse rakennettu vai ostettu, millainen häkki mahdollisesti oli rakentaa, paljonko häkki kustansi, onko häkki ns. toimiva vai muuttaisitko häkissä jotakin, milloin marsut ulkoilevat (esim. toukokuusta alkaen, vasta heinäkuussa, pari tuntia päivässä, yön yli jne.), mitä marsut pitävät ulkoilusta jne., ja ihan mitä tahansa kesäulkoiluun liittyvää.
Kuvat ja jutut voi lähettää osoitteeseen marsu.magazine@gmail.com. Olisi kiva saada lehteen mahdollisimman monta erilaista kesäulkoiluratkaisua! :)
Arvatkaa montako vastausta olen saanut?  NOLLA! ZERO! NONE!

No, ei sinänsä yllättänyt. Ei enää. Johan tätä lehteä on tässä jo yli vuosi tehty. Juuri ketään ei tunnu kiinnostavan koko lehti. Tai kiinnostaa se siinä mielessä, että sitä on kiva haukkua. Liian vähän sitä ja liian paljon tuota. Välillä ihmettelen, miksi itse edes vaivaudun. Onneksi muutama ihana ihminen kuten esimerkiksi Jannika, Lea ja Aida löytyy (syrämmiä teille <3<3<3<3<3<3), joilta saa materiaalia lähes joka lehteen ja viimeistään pyydettäessä, mutta missä on muu jäsenistö? Ja ettei nyt kukaan materiaalia joskus lähettänyt suutu, niin kyllä teitäkin on, jotka joskus satunnaisesti jotain lehteen lähetätte ja se on oikein mukavaa. Voi kun teitä olisi vain enemmän!

Haastankin nyt teidät lukijani lähettämään kuvan ja kirjoittamaan pienen pienen jutun, ihan vaikka kertomaan häkin koosta, omasta marsuille tarkoitetusta ulkoiluhäkistänne! Sinun ei tarvitse olla SMY:n jäsen, materiaalia voit silti lähettää lehteen. Ja jos et ole jäsen, niin miksi et samalla liittyisi jäseneksi? Saisit tämän kivan marsulehden itsellesi neljä kertaa vuodessa. Kerron kyllä mielelläni lisää jäseneksiliitymisestä tai voit ottaa siitä selvää Suomen Marsuyhdistyksen kotisivuilta.


En ruikuta siis sen takia, että lehdessä mitään suunnatonta materiaalipula olisi, mutta kunhan vain ajattelin, että kesän kynnyksellä ilmestyvässä lehdessä olisi kiva olla erilaisia kesäjuttuja, joista marsujen kesäulkoilu on varmasti mukavampia. Mutta kenenkään muun mielestä se ei ilmeisestikään ollut kiva idea. En tiedä vaikuttaako tämä loputon talvi siihen, että kukaan ei vielä kykene ajattelemaan mitään kesäjuttuja vai mikä tässä on. En odottanut vastauksia samana päivänä enkä edes seuraavana. Mutta luulisi, että kun on viikko kulunut, olisi edes joku vastannut.

Olisi niin ihanaa, jos joku ihana blogin lukija nyt innostuisi jutun kuvineen väsäämään omien marsujensa ulkohäkistä!

...Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato, vai miten se meni.

5 kommenttia:

 1. Minä itse en kauheasti marsupiireissä pyöri, lähinnä käyn esim. foorumilla lukemassa silloin kun tarvitsen apua jossakin asiassa, vaikka juuri silloin kun tutkin miten muut ovat marsujen asumukset järjestäneet ja hakemassa vinkkejä. Ja luen paria marsublogia. Siinä se.

  Luulen että eräs iso syy sille miksi juttuja tulee niin vähän on siinä että ihmiset eivät uskalla.

  Käsittääkseni aika moni marsuihminen on kuitenkin vain nöyrä harrastelija, omistetaan vain marsupariskunta tai muutaman yksilön lauma. Marsuista ei tiedetä asiantuntijatasolla eikä marsunhoidossakaan olla huipputasoa tietäen melkein kaikesta jotain.

  Lähteekö tällainen ihminen silloin kirjoittelemaan juttuja marsulehteen hc-marsunomistajien kriittisen katseen alle? Ei.

  En puhu "hc"-marsunomistajista pahalla, on hienoa että on ihmisiä jotka keskittyvät kasvattamiseen ja rodun syväluotaukseen mutta kuten sanottu, tavallinen harrastelija ei varmasti kovin suurta melua itsestään pidä kun tietää että oma lajitietämys ei ole yhtä asiantuntevalla tasolla eikä silloin uskalla lähettää juttujaankaan eteenpäin.

  Eli ehkäpä ilmoituksissa joissa pyydetään kuvia/juttuja/jne. kannattaisi painottaa sitä miten ne eivät huutele vain asiantuntijatason marsunomistajia vaan ihan tavallisia tylleröitä joilla on vaikka se vaatimaton marsupariskunta ja ihan jokaisen panosta arvostettaisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moitteitahan olen saanut juuri siitä, kuinka teen liian pet-painotteista lehteä, joten lehden lukijoille lehteen kirjoittamisen ei luulisi olevan ongelma, koska tietävät kyllä ns. linjani.
   En minäkään mielelläni kirjoita mitään "asiantuntija"-juttuja Marsu Magazineen, koska aina on joku, joka tietää enemmän ja on kokeneempi, mutta pet-asioita tämä ei mielestäni kuitenkaan koske. Niitä on kiva kirjoittaa ja tykkään tehdä nimenomaan tätä ns. pet-painotteista lehteä, koska niitähän valtaosa lukijoistakin on, pet-ihmisiä! Kasvattajia ja muita hc-harrastajia on vain murto-osa.

   Poista
 2. Itse mielelläni laittaisin jonkun jutun, mutta marsuja ei enää ole eikä niillä ikinä ole ollutkaan mitään aitausta. Ilman aitoja ovat olleet aina pihalla vain meidän vahdissa, ikinä ei olla karattukaan. Meidän marsut ovat aina tyytyneet vain syömään ruohoa, ei ole tehnyt mieli lähteä minnekkään ja jos on niin äkkiä kotiovelle ja sitä kautta sisälle omaan häkkiin :D

  Onnea siihen, että ihmiset jotain laittaisivat tulemaan! Blogiasi on mukava seurata :)

  VastaaPoista
 3. En ole jäsen, mutta me rakennettii ulkohäkki pari vuotta sitten meidän marsuille :) Voisin sulle laittaa kuvia meidän häkistä ja olen miettinyt myös tuota liittymistä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosi kiva jos laittaisit! Niitä voi laittaa suoraan marsu.magazine@gmail.com tai sitten minulle wannabe.marsut@gmail.com, samalla ihmiselle kuitenkin päätyvät.. :)

   Poista