maanantai 7. toukokuuta 2012

Marsuesittely I, Jaska


Nimi: Jaska
Rotu: risteytys, black/white/golden
Syntynyt tammikuussa 2007
Ostettu eläinkaupasta Uudestakaupungista.


 Jaskalla on lempinimi. Se on Paskiainen. Se on ollut käytössä koko sen reilun viiden vuoden ajan, mitä Jaska on meillä ollut. Nimi kuvaa Jaskaa ja Jaskan luonnetta mitä parhaiten. Vaikka Jaska onkin Paskiainen, se on silti niin kovin, kovin rakas. Ihana persoonallinen herra, jolla on käheä ääni. Jaska puree, Jaska potkii, Jaska kiipeilee ja Jaska tekee kaikkea muutakin, mitä marsut eivät muka tee. Kylpyyn se ei kyllä pyydä tai niistä edes nauti, kuten jotkut väittävät marsujensa tekevän. Jaska osaa olla myös kung-fu marsu. Sen bravuuri on hypätä ilmassa ympäri 180 astetta kun joku koskee sen takapuoleen.


Jaska on kolmas koskaan omistamani marsu. Alkuperäisessä laumassa Jaskan kanssa asuivat Uuno ja Onni, jotka molemmat valitettavasti ovat siirtyneet jo paremmille porkkanamaille. Jaskan sitten joskus lähtiessä sateenkaarisillalle, tulee marsulaan jäämään iso Jaskan kokoinen aukko, jota mikään marsu ei varmasti koskaan voi tulla täyttämään. Tietenkään tälläisiä ei pitäisi vielä ajatella, mutta kyllä se väistämättäkin tulee mieleen, kun Jaska kuudetta vuottaan jo kaltereita kolistelee. Ja on muuten opettanut sen taidon myös laumatoverilleen Fëanorille, yhdessäkään muussa marsulani kuudessatoista häkissä ei purra kaltereita paitsi Jaskan ja Fëanorin osastolla..


Pet-näyttleyissä Jaska ei ole oikeastaan koskaan pärjännyt, luultavasti kipakan luonteensa takia. Eipä se niitä juuri ole joutunut kiertämäänkään, turha ottaa mukaan marsua, joka varmasti puree tuomaria. :D
Joka tapauksessa, Jaska on ehdottamasti yksi elämäni marsuista, ellei jopa se THE marsu. Ainakin THE risteytysmarsu, se on varmaa. Toista samanlaista tuskin tulen löytämään, en ulkonäöllisesti enkä myöskään luonteeltaan samalaista Paskiaista. <32 kommenttia:

  1. Jiihaa! Jaskiainen on mussu!

    Hyvä, että säkin aloitit blogin. Musta tulee vakkarilukija!

    VastaaPoista
  2. Mä oon antanut Paskiaiselle Kuman :D Jaska on ihana!

    VastaaPoista