perjantai 18. heinäkuuta 2014

Mörkö se lähti piiriin... Eikun töihin.

Vuoden huonoin kasvattaja täällä hei.

Huonoin ainakin siinä suhteessa, mitä tulee yhteydenpitoon kyselijöiden kanssa. Tämän kirjoituksen halusin tehdä siksi, että selitän, että en ole mikään kauhea mörökölli (paitsi joskus vähän), vaan, en nyt vaan ihan oikeasti ehdi, jaksa, pysty tai kykene. Luvassa siis sähköpostin välityksellä lyhyitä ja töksähtäviä vastauksia jatkossakin. :D

Esimerkiksi juuri nyt, parin tunnin kuluttua minulla on alkamassa lähes tunnilleen viikon mittainen työputki, joka käsittää 60h töitä ja yhden vapaapäivän. Siitä voi itse kukin sitten laskea, että millaisia duunipäiviä täällä tehdään. Siihen päälle kun hoitaa eläimet, kotityöt, sosiaalisen elämän ja muun, niin ei hirveästi jää aikaa ja mielenkiintoa vastailla kyselijöiden sähköposteihin. Älä siis ihmettele, jos et saa kasaa kuvia ihkuista marsunpoikasista tai syväanalyysiä jonkun myytävän marsun luonteesta.

Jos minä vastaan kyselyysi esimerkiksi, että minulla SAATTAA EHKÄ MAHDOLLISESTI olla yksi kolmeviikkoinen urospoikanen vailla lemmikkikotia, että en ole päättänyt vielä pidänkö sitä itse vai en, niin se ei tarkoita sitä, että minä aion kyselijää varten kuvata kyseisen poikasen sisaruksineen edestä, takaa ja sivulta ja sen jälkeen siirrellä, muokata, pienentää, ladata, liittää ja lähettää kuvia jokaiselle halukkaalle sähköpostin välityksellä. Jos minä sanon, että blogi on pullollaan argentejen kuvia, että sieltä voi katsoa miltä argente näyttää, niin se ei ole vittuilua. Se on täysi tosiasia, että kukaan random marsunkyselijä ei varmasti erota noita argenteja toisistaan. Väitän, että jos lähetän kuvan mistä tahansa argentepoikasesta, niin kyseinen ihminen ei marsua hakemaan tullessaan todellakaan tiedä oliko kuvassa nyt se oma marsu vai ei. Tähän en kuitenkaan viitsi lähteä, vaan ihan rehellisesti sanon, että blogi on pullollaan kuvia, sieltä näkee esimerkkiä, miltä argente näyttää.

Ja jos vastaan, kun kysytään luonnetta, että "nämä myynnissä olevat kaksi marsua ovat vilkkaita ja hieman arkoja", eikä se riitä kyselijälle, vaan tarvitaan yksilöllisempää ja syvällisempää analysointia juuri tämän marsun luonteesta, niin se on sitten siinä. Marsu on marsu. Sillä on marsun luonne. Huvittavinta on, kun kysytään pariviikkoisten poikasen luonne-eroja... Öööh, ne ovat kaikki sellaisia, kun pariviikkoiset marsunpoikaset nyt ovat. En omaa niin hyvää mielikuvitusta ja luovaa kirjoitustaitoa, että alkaisin sepustamaan ihmisille erilaisia jännittäviä ja mielenkiintoisia luonteenpiirteitä eri marsuille, varsinkaan poikasille. Onhan se totta, että marsuja on erilaisia, toiset ovat jo luonnostaan rohkeampia, kesympiä jne. kuin toiset, jotka ovat puolestaan arkoja. Mutta marsuja ne ovat yhtäkaikki.

Moni lemmikinomistaja ei varmaan yhtään nyt ymmärrä, mitä tuo tyyppi nyt tuolla taas selittää (tietenkin jokainen marsu on oma yksilönsä ja ihan erilainen kuin se naapurin marsu!) mutta uskon (ja tiedän), että useampi kasvattajakaveri pystyy tähän samaistumaan.

Ja varsinkin, kun saan tämän tyyppisiä viestejä "moi olen sastamalasta, ilmoituksessasi luki että voit tuoda sastamalaan, koska voit tuoda sastamalaan, haluan ostaa sinulta marsun/hamsterin, minulla on kokemusta", niin kyllä jää vastaamatta ihan kokonaan. Ei vaan jaksa, jos toinen ei ymmärrä edes esitellä itseään.

Ja edelleen, kasvattien omistajien yhteydenotot ovat erittäin tervetulleita, kuten ne kaikki muutkin yhteydenotot, ei tarvitse pelästyä tätä kirjoitusta. Apua varmasti aina saa, jos siitä on kyse. Ja kuulumiset ovat aina tervetulleita. Järkeviin yhteydenottoihin vastaan aina mielelläni. Mutta halusin taas vain selventää, että minulla on muutakin elämää kuin marsut ja hamsterit. Ei siis kannata odottaa yövuoron jälkeen syväluotaavia analyyseja (tai mitään muutakaan turhaa höpönpöpönpöppöä) yhdestäkään marsusta ja sen luonteenpiirteistä. ;)

Kiitos ja hei, viettäkää mukavaa kesälomaa, meikä painaa duunia. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti