sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

PetExpo 2013

Tuli tosiaan eilen käytyä SMY:n näyttelyssä PetExpossa Helsingin Messukeskuksessa. Voi luoja miten vihaan messunäyttelyitä. Aivan liikaa ihmisiä, hälinää, huutavia papukaijoja, itkeviä lapsia, paukkuvia ilmapalloja (joita ei edes eläinpuolelle saisi tuoda!! ääliöt), typeriä kysymyksiä (onko se kani/hamsteri/whatever), hyökkäysvaunuja, jonoja sekä myös aikaa!


Olisi niin upeaa, jos ns. tavallisetkin näyttelyt menisivät näin jouhevasti. Pääsisi lähtemään kotimatkalle jo kevyesti siinä kolmen aikaan. Mutta ei. Silloin arvostelut kestävät vähintään viiteen. Vaikka nytkin tuomarit pitivät taukoa reilu kaksi tuntia (12.00-14.jotain ), niin palkinnot jaettiin jo neljältä, joten miten aikaisin tuolta olisikaan päässyt pois, jos oltaisiin oltu jossain muualla kuin Messarissa (ja tuomareiden tauko normaaleissa mitoissa)! Messarissa on siis pakko olla kuuteen asti, ennen et pääse ovesta ulos.

Itse messut olivat hyvinkin nihkeät. Mitään kiinnostavaa ei oikein ollut. PetExpo oli oli täynnä kissa- ja/tai koiratarvikkeiden myyntipisteitä, jyrsijöille ei ollut käytännössä mitään. Muiden lajien näyttelyt tai esittelypisteet eivät myöskään oikein enää vuodesta toiseen jaksa kiinnostaa. ModelExpon puolella ei käyty ollenkaan, Lapsimessut olivat yhtä helvettiä joka paikassa rääkyvien kakaroiden ja käytävät tukkivien hyökkäysvaunujen takia, OutletExpossa ei ollut oikein mitään, joten messujen ehdottomasti parasta antia olivat Kädentaito- ja Lähiruokamessut. Tuli kyllä mietittyä tuolla Kädentaitomessuilla, että olisi kyllä tuo oma puolisokin sopinut sinne joukkoon enemmän kuin hyvin pitämään omaa kojuaan.

Mutta siitä näyttelystä. Tuomareina meillä olivat Darren Fieldhouse ja Jens Lindgren Ruotsista. Darren arvosteli avoimet ja Jens junnut, joten Jensille minulla ei ollut mitään vietävää. Aatu oli Darrenilla ROP, mutta sertiä ei tippunut, mutta en sitä kyllä odottanutkaan. Aatu oli liian timmissä kunnossa, massaa olisi saanut olla enemmän. No, tiesin sen kyllä itsekin. Nyt Aatu jatkaa kaurakuuriaan, josko Lempäälässä tai Lohjalla sitten kävisi paremmin. Argenteille ei tippunut tällä kertaa mitään, arvostelutkin olivat, hmmmm, sanotaanko että mielenkiintoisia. Ihan eri luokkaa kuin viimeksi Hämeenlinnassa Damonilla ja Sulla, joista ainakin Damon kuuluukin Rare Varietes Cavy Clubiin (tjsp.), jonka alla argente on Briteissä.

Täältä lähti myöskin ch-teddy crest naaras Eos uuteen kotiinsa Pohjanmaan suuntaan. Ihana karvamarsu pääsi toimittamaan lemmikkimarsun virkaa naaraslaumaan. :)

Ja taas ollaan askeleen lähempänä pet-tuomarointia. Enää ei puutu kovinkaan montaa tarkastettavaa marsua niistä vaaditusta 150:stä, yksi sihteeröinti (olisi ollut mahdollista täällä tehdä, mutta olen sihteeröinyt Pulmulle jo kahdesti), molemmat harjoitus- ja koearvostelut sekä kirjallinen koe. Ei enää kovin paljoa. Tai miten sen nyt ottaa. Eläimiä olisi ollut monesti mahdollisuus tarkastaa, mutta kun aina ei jaksa olla aktiivinen. Harkkareitakin olisi voinut tehdä jo monesti, mutta... Ja onhan nuo sihteeröinnitkin oikeasti täynnä jo miljoonaan kertaan, mutta kun niitä on alettu laskea vasta virallisen koulutuksen alkamisen jälkeen. No, ehkä minäkin ole joskus valmis pet-tuomari. Painostus muiden osalta on kyllä kova. Ensin olisi pitänyt olla valmis jo tammikuussa, sitten heinäkuussa. Ihan opintosuunnitelmakin minulle on tehty, jota en kyllä ole noudattanut. :D Kyllä minä sitten joskus valmistun, ehkä. Omaan tahtiin.


4 kommenttia:

 1. Tehtävä: Etsi kuvasta Jannika :D

  VastaaPoista
 2. Okei oli varmaan toi ihanin näyttely koskaan (hälinäähulinaahöpinää)..Toi Lempäälän näyttely,onks se se PiNa:n 11.5.2013?=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sama näyttely. Sikäli mikäli siellä nyt ulkomuotoluokkia on, koska on ollut vaikeuksia saada tuomareita paikalle.

   Poista
  2. Joo mäkin oon tulossa sinne, just ilmoitettiin marsut=)

   Poista