torstai 18. huhtikuuta 2013

Minipieni

Kiitos, Lemmikki-lehti. Tai pitäisikö sanoa Lemmikki-lehden "kysy asiantuntijalta" -palstan toimittaja. Sait minut näyttämään ääliöltä.

Minuahan pyydettiin tuossa reilu kuukausi sitten vastaamaan tuonne palstalle jonkun lukijan lähettämiin marsuaiheisiin kysymyksiin. Suostuin tietenkin ja pidin erittäin positiivisena sitä, että kysymykset esitetään viralliselle kasvattajalle, joten voisi olettaa, että vastauksetkaan eivät mitään täyttä höpöhöpöä ole.

No, sain lehden tänään käsiini (se on kaiketi ilmestynyt viime viikon maanantaina) ja muutama ärräpää siinä sitten pääsi. Vastaukseni ovat täysin muokattuja. Asiasisältö on kyllä pysynyt, mutta itse esitin useamman asian kuitenkin toisin ja toisista kohdista on jätetty muuten vain puolet vastauksesta pois, mielestäni olennaisia juttuja kuitenkin. "Paras" oli kuitenkin se, että käyttämäni termi "minimikokoinen häkki" oli korvattu termillä "minipieni häkki". Mikä hitsinpimpulan MINIPIENI? Mikä se on? Eihän se ole edes suomea!

Pistin toimittajalle jo palautetta asiasta suoraan. En siis tyydy riehumaan täällä selän takana mitään asialle tekemättä, mutta jonnekin piti päästä kuitenkin purkamaan. En kertakaikkiaan ymmärrä, miten vastauksia voidaan muutella noin radikaalisti varmistamatta, että niiden alle voi edelleen muokkausten jälkeen pistää vastaajan nimen.

Minipieni. Kyllä kismittää. En ikinä koskaan milloinkaan enää vastaa yhtään mihinkään tällaiseen, se on vissi.


3 kommenttia:

  1. törkeetä! Ihan omituista käytöstä. Itse tilaan lemmikkiä ja muutenkin se on mennyt huononpaan suuntaan kokoajan. Nyt kun kirjoitit tämä, niin oli pakko käydä tarkistamassa kys. lehdestä tämä asia.

    VastaaPoista
  2. Samaa luin, että ei hitto mikä minipieni häkki, ei Pauliina oo voinut tollasta sanoa! :D

    VastaaPoista
  3. Tosi tylsää. Mua on tasan kerran haastateltu Iltasanomaan kissastani :-D Kun juttu ilmestyi, tekstissä oli tasan YKSI lause, jonka olin sanonut. Kaikki muu oli aivan kummaa muokkausta, eikä sinnepäinkään mistä oli ollut puhe... Taitaa olla aivan yleistä toimittajien kesken.

    VastaaPoista